Cultuur deelnemers Joure

Grote muzikale opening!

Kun jij zingen of een muziekinstrument bespelen? Doe dan mee met de gezamenlijke Grote Muzikale Opening tijdens het UITfestival op 10 september. Op alle locaties zullen we gezamenlijk openen. We verzamelen met zijn allen om 12.45 en dan spelen we om 13.00! In Joure is de grote opening voor bij de R.K. Kerk. Download hier je muziekstuk voor jouw instrument, en doe mee. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs, en zing of speel mee! Heb je nog vragen over de muzikale opening? Neem contact op met uitfestivaldfm@toanhus.nl.

Beluister hier het nummer en bekijk hier de bladmuziek

Locatie Hobbe van Baerd Kerk

Vivace : Het Koor Vivace is een enthousiast koor met zo’n 50 leden van 40+, onder leiding van dirigente Emily Diepeveen-Zwart. Rients Schuddebeurs is onze vaste pianist.

Masako Otsuka: Pianist. Sinds 2005 woont Masako in Nederland en heeft daar haar eigen muziekpraktijk voor pianoles en -begeleiding.

Us lyts doarpke: Us Lyts Doarpke is een gemengd koor dat zijn ontstaan heeft in Goïngarijp in 1925. Tegenwoordig zingen we in Joure. Ons koor bestaat momenteel uit 28 leden onder leiding van Froukje de Wit. We zingen een breed repertoire, van Bach cantates tot Ierse volksliedjes en Fryske lieten

Locatie: R.K Kerk buiten

Bruzenije: Wij zijn Vrouwenkoor Brûzenije uit Joure. Het koor is opgericht in 1998 en telt inmiddels 50 enthousiaste zangeressen en drie accordeonisten die ons muzikaal begeleiden. Lars Mulder is onze dirigent.

Jouster Fanfare: De Jouster Fanfare is een bloeiende vereniging welke uit ca 100 leden bestaat.

Concordia: Concordia is een bloeiende muziekvereniging die midden in de Jouster gemeenschap staat. Onder leiding van gewaardeerde en enthousiaste dirigenten, wordt met genoegen muziek gemaakt in een breed en evenwichtig muziekgenre.

Trekzakclub Thus giet it better:

Con Spirito : muziek korps

It Toanhûs: Dansdemo onder leiding van Zen Hengeveld

Sinnebuorren: Poppodium

Job Degenaar: Dichter en muzikant

Endless Try: Toanhûs Band

Band X: Toanhûs band

Grytsje Kingma: Fryske muzyk rjocht út it hert

Forrest of Youth: Dromerige pop met een fleugje rock

Bruckenbauer: Nederlandstalige indierock geïnspireerd op alledaagse dingen en gebeurtenissen

Quiet as always: Een vierkoppige rockband uit Sint Nyk met indie en grunge invloeden.

Museumtuin: Cultuurmarkt

Histoarysk Wurkferban Skarsterlân: HWS heeft als doel: De belangstelling voor en de studie van de geschiedenis over de voormalige gemeente Skarsterlân (met Joure als Flecke) te ontwikkelen en te stimuleren.

Schilderschool Kessels en van Keeken:

Fransje Versloot: tentoonstelling

Filmhuis Joure

It Toanhus afdeling Kunst en Design: informatiekraam en expositie

D-zire: D-zire is de naam van de winterguard groep van Con Spirito. Winterguard is bedoeld om de colorguard gedurende het winterseizoen een extra uitdaging te geven.

Bibliotheken Mar en Fean: Je kunt informatie krijgen over het uitgebreide aanbod van de Bibliotheek en daarnaast is er een collega in de Verteljas die voorleest aan kinderen. Er is ook aandacht voor het makkelijker maken van teksten, met behulp van de Brievenwasserette. Het gebeurt regelmatig dat mensen thuis een brief in de bus krijgen die in zulke ingewikkelde taal geschreven is dat de boodschap er bijna niet uit te halen is. Dit soort moeilijke brieven kun je inleveren bij de Brievenwasserette, dan zorgen wij ervoor dat hij omgezet wordt in heldere taal.