Over UITFestival WVF 2024

Van 13 t/m 21 september staan de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân in het teken van cultuur tijdens het UITfestival Waterland van Friesland. In verschillende dorpen en steden binnen de gemeenten wordt het culturele seizoen 2024/2025 feestelijk afgetrapt. Het voorprogramma van het UITfestival is op 31 augustus in Hindeloopen, Sneek en Koudum.

Deze editie is het UITfestival voor het eerst niet op één specifieke datum, maar organiseert elke stad of dorp binnen de periode van 13 t/m 21 september een cultureel festival. Op deze manier is er meer de mogelijkheid om het culturele aanbod op meerdere plekken te ontdekken.

Met het UITfestival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de regio het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben. Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Tijdens deze momenten kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de regio te beleven is. Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren.

Kijk voor de deelnemende steden en dorpen in De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân bij het Programma

Het UITfestival is een samenwerking van; CKS Sneek, Cultuurplein SWF, Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif, Stichting Oud Lemmer en Museum Joure.