Dorpen en steden klaar voor culturele start UIT Festival SWF!

Dorpen en steden klaar voor culturele start UIT Festival Súdwest-Fryslân. De dorpen en steden die meedoen aan het UIT Festival Súdwest-Fryslân hebben hun programma rond. De aftrap van het nieuwe culturele seizoen in de gemeente vindt plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september. Er treden veel kunstenaars op en overal staan kraampjes van musea, ateliers, galeries en andere cultuuraanbieders. Het thema van dit jaar is ‘Fierder’. Wethouder Petra van den Akker verricht de opening in IJlst.

In Bolsward, Goënga, Hindeloopen, IJlst, Koudum, Makkum, Sneek, Wommels, Workum, Woudsend en de dorpencombinaties Oudega/Idzega/Sandfirden, Blauwhuis/Westhem/Greonterp en Witmarsum/Pingjum valt er volop te beleven. Lokale comités hebben een eigen programma samengesteld. Veel programma’s worden gecombineerd met Open Monumentendag dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Zij presenteerden dat een week voor het festival aan elkaar in de foyer van Theater Sneek. De dagen waarop het festival plaatsvindt, verschilt per locatie. Op de zaterdag zijn de meeste activiteiten. Dan is ook de officiële opening door wethouder Van den Akker, om 13.00 uur bij Museum Houtstad IJlst.

Op zaterdag zijn er ook veel activiteiten speciaal voor kinderen – de Kinderroute – met onder meer creatieve workshops, speurtochten, een emmer-drumworkshop en zeilen met klompjes.