Het culturele seizoen feestelijk afgetrapt met het 1e UITfestival DFM

(BRON: Groot de Fryske Marren) DFM – Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van Uitfestival De Fryske Marren plaats in Balk, Lemmer en Joure. De officiële aftrap van het culturele seizoen 2022/2023 was in Lemmer en werd bijgewoond door burgemeester Fred Veenstra, die in de Tsjerke oan it Dok luisteraars ook nog liet genieten van zijn orgelspel.

Op deze middag kon iedereen in de genoemde plaatsen kennis maken met de culturele activiteiten die georganiseerd worden in de gemeente. Plaatselijke muziekkorpsen en andere cultuurmakers lieten zien wat ze doen en hoe leuk het is om te doen wat zij doen. Het plezier werkte aanstekelijk en er was zeker belangstelling om actief mee te doen of uitvoeringen en voorstellingen te bezoeken het komende jaar.

Aan de Dubbelstraat in Balk stonden kraampjes waar je informatie kon krijgen over de culturele activiteiten binnen de gemeente. Ook was er een kuier met oud dominee Johan Heegsma langs de prachtige monumentale panden langs de Van Swinderenstraat.  In het protestantse kerk It Breahûs was een doorlopend programma met muziek, onder andere door drie dwarsfluitisten.

De Fryske Marren kan zich opmaken voor een diverse culturele winter.

Bekijk hieronder het verslag van Radio Spannenburg over het UITfestival.