Programma IJlst

Muziek en cultuur verbindt niet alleen in grote steden, maar zeker ook in een klein Elfstedenstadje als IJlst. ‘Drylts ‘Lyts mar krigel’ noemen de IJlsters het stadje aan de Geeuw liefkozend. Op zaterdag 11 september is IJlst niet ‘lyts’ maar GROOTS en zal bruisen van cultuur, dans en muziek.

Museum Houtstad IJlst is vrij toegankelijk voor publiek, waar een stoommachine de aandacht zal trekken. Ook Houtzaagmolen De Rat is in bedrijf en gratis te bezoeken. Rondvaarten door IJlst vinden plaats met de stille Houtenbok, verzorgd door Beleef IJlst.

Stads Rondvaarten Beleef IJlst

Twee fluisterstille rondvaartpramen met stadsgidsen voor een cultuur historische rondleiding. (gratis afvaarten vanaf de haven bij het Houtmuseum)

Zelfstandige digitale stadswandeling ‘IJlst 1868’

Met wandelboekje door IJlst, op te halen bij de entree van Museum Houtstad.

It Podium

Op de  plek waar in IJlst bandjes elkaar ontmoeten en oefenen worden zaterdag 11 september kleine optreden verzorgd door een 3 tal bands. Zorg dat je een zitplaatsje bemachtigd bij It Podium en geniet van de  korte optredens die elkaar afwisselen.
Sudergoweg 1c, IJlst

Pianolessen in IJlst

Pianolerares Andrea Seidel stelt tussen 13.00-17.00 uur haar lesruimte open om informatie in te winnen en kennis te maken.
Eegracht 104, IJlst

Genoeg te beleven voor jong en oud!

In IJlst is het op alle locaties mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Bij optredens worden zitplekken toegewezen. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.