Programma Oudega

De Puolletocht

13.00 uur
Gratis toegankelijk

Een culturele wandel- of fietstocht door ons mooie poelenlandschap van in totaal zo’n vijftien kilometer. In welke volgorde je de route fietst of wandelt, is vrij.

Start vanaf 13.00 uur bij het evenemententerrein in Oudega SWF. Hier is een boekwerkje met historische informatie over het landschap én de gelegenheidsroutes (deels door het land, dus dan stukje wandelen met fiets) af te halen. Rechtstreeks naar één van de activiteiten op de route is uiteraard ook mogelijk. Meelezen met de MeAR-app en onderweg leuke vragen en opdrachten doen? Klik hier om via de website van MeAR de app te downloaden.

De Aldegeaster Skilderijen

Uitverkocht

19:30
Muzikale oade oan ús puollenlânskip.

De Russische componist Moessorgski componeerde in 1874 het prestigieuze muziekstuk De Schilderijententoonstelling. Bijna 150 jaar later presenteren we de Frysktalige versie: De Aldegeaster Skilderijen.

Het klassieke muziekstuk blijft de kern van de voorstelling. Dit wordt opgevoerd door het groot koperensemble Koperguod met vele (semi)-professionele musici onder leiding van dirigent Andries Kramer. Romke Gabe Draaijer verbindt de klassieke muziek met ons landschap door meertalige mearkes, teksten en gedichten, gebaseerd op anekdotes en verhalen die zich afspeelden bij de Aldegeaster puollen. De voordracht rondom het muziekstuk wordt uitgevoerd door Gisela Schadenberg onder regie van Romke Gabe Draaijer. Laat je verrassen door deze niet alledaagse muzikale beleving!

Om deze voorstelling te bezoeken heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

Inmiddels is deze voorstelling uitverkocht. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Volg het dan live op YouTube! Aanvang: 11 september 19:30 uur.

Klik hier om de voorstelling op YouTube te bekijken