Programma Wommels

In Wommels kan jong en oud tijdens het UIT Festival SWF kijken, luisteren en meedoen. De verbining wordt gelegd tussen de natuur in en om Wommels en de cultuur van theater, poëzie, verhaal en muziek. Daarbij is er aandacht voor het heden, verleden en de toekomst.

Tijdens een route die start vanaf de bibliotheek maakt het publiek kennis met de natuur en vooral de vogels. Dit in een vrije invulling, op verschillende momenten tijdens de route. Je wordt tijdens de route ook uitgenodigd om mee te denken en/of mee te doen.

Tijdens het programma wordt anderhalve meter afstand bewaard (geldt niet voor kinderen onder de 13 jaar). Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Wandel- en belevingsroute

Start: vanaf de bibliotheek
14.00 tot 16.30 uur (laatste starttijd 15.00 uur)

Deze route start tussen 14.00 en 15.00 uur. Vanaf de bibliotheek wordt in groepen gestart. Onderweg zijn er elf activiteiten van enkele minuten. Wandelaars kunnen naast de ervaring die zij opdoen door ‘Ferbining met Wommels, cultuur en natuur’, onderling ook verbinding maken.

Kinderactiviteiten

Er is tijdens de gehele route plezier voor iedereen. Speciale kinderactiviteiten worden georganiseerd vanuit de bibliotheek en It Tsiispakhûs. Voor deze beide locaties geldt dat zij ook voor volwassenen vrij toegankelijk zijn. It Tsiispakhûs is in het kader van Open Monumentendag geopend.

De verschillende activiteiten worden verzorgd door onder andere basisschoolkinderen, de Fûgelwacht, CMV Euphonia, Frantastica, de Bibliotheek en It Tsiispakhûs.

Praktische informatie

Graag zoveel mogelijk op de fiets of lopend komen. Parkeren is mogelijk in de wijk ‘t Walpert (Swingoerd, Wommels). Parkeerterrein It Trochpaad is niet beschikbaar in verband met een triatlon.

STARTPUNT – ①② Loop om It Trochpaad heen richting het bruggetje, ga over het bruggetje naar It Swingoerd. Loop rechtdoor, ga de eerste links richting de Roede. Volg de Roede, ga bij T-splitsing rechtdoor, ga over het bruggetje. Je staat nu op de Ljurk. ③ Ga linksaf over het gras achter de huizen langs. Aan het eind van dit veldje kun je rechtsaf weer de weg op. Ga rechtdoor tot T-splitsing, ga linksaf en meteen weer linksaf. Nu sta je op de Skries. Loop rechtdoor tot over het bruggetje. ④ Ga rechtsaf, volg het pad. Steek de weg over naar het fietspad. ⑤ Ga rechtsaf, volg het pad. Nu loop je Wommels weer in. Ga linksaf de stoep op en door het steegje. Je komt uit bij het parkeerterrein van Nij Stapert. Ga linksaf. Vlak voor de eerste woningen van Nij Stapert ga je opnieuw linksaf op het kleine paadje. Volg dit pad. Ga linksaf. ⑥ Je komt uit op de Fyns. Ga de eerste linksaf naar de Tywert. Volg de weg. Ga bij het eerste kruispunt weer linksaf. Volg de weg over de Tywert. Steek het eerstvolgende kruispunt (met de Hofkamp) over ⑦ en loop rechtdoor. Ga vervolgens rechtsaf op de Doctor Sipcke Stapertstrjitte en de eerstvolgende linksaf. Ga niet over het bruggetje, maar ga rechtsaf het schelpenpaadje op. ⑧ Volg dit paadje tot je weer bij de weg uit komt en ga linksaf. Ga rechtsaf naar de Vicarystrjitte. Bij de T-splitsing linksaf op de Hofkamp richting het oude gemeentehuis. Vlak voor het oude gemeentehuis en de bakker ga je linksaf richting Suderhaven. Volg de weg. ⑨⑩ Steek de weg over naar de Terp. ⑪ – EINDPUNT

① Fablab (kinderactiviteit) – Bibliotheek

② Happy stones (kinderactiviteit) – Bibliotheek

③ Big Birds – Straatact

④ “Oer de râne fan de tiid” – Fûgelwacht

⑤ “De tijd aan de lijn” – Straatact

⑥ Muziek van harmonieorkest Euphonia

⑦ Gedichtenboom van kinderen van de basisschool

⑧ Praamact

⑨ Schatzoeken (kinderactiviteit) – Tsiispakhûs

⑩ Expositie Loei-goed! – Tsiispakhûs

⑪ Muziek van drumband Euphonia