Programma Woudsend

In Woudsend wordt het UIT Festival SWF gecombineerd met Open Monumentendag. Gespreid in het hele dorp zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Ze zijn verbonden met routes door en rond het hele dorp.

Voor alle programmaonderdelen geldt dat de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Monumenten

Een een eenrichting monumentenroute door de oude kern van het dorp. Het voert langs alle monumenten (molens, kerken, huizen) met informatie op de gevels. Langs de monumentenroute is kunst en creativiteit te zien van inwoners uit Woudsend. De unieke molens, kerken en de oudheidkamer De Parel zijn open voor bezichtiging.

Muziek

Bij dorpshuis/MFC De Driuwpôle is er een gevarieerd muziekprogramma. Met: It Mienskiporkest, shantykoor De Pôllesjongers, gitarist Mario Kramer met leerlingen, koor De Reinbôge, formatie Wâldstok en de band Dear Mister Fantasy. Voor de kinderen treedt in het MFC kindertheater InkiPinki op. Verder is er een tentoonstelling over muziekkorpsen en koren van vroeger.

En meer

Kindertreintje ’Monumentenexpress’, vaartochtjes ‘Varen met verhalen’ en de boerenstreekmarkt van Woudsend. De vele terrassen van de Woudsender horeca zorgen voor de nodige gezelligheid. Op alle locaties zijn coronamaatregelen getroffen. Er is een programmaboekje beschikbaar met de routekaart. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.