Balk

Balk bruist tijdens de tweede editie van het UitFestival. Korpsen, kunstenaars, muzikanten en andere cultuurmakers verzamelen zich tussen 13:00 en 17:00 uur in het centrum met een programma vol vertier.

Bij de kraampjes langs de Luts kun je de werken van verschillende kunstenaars en cultuuraanbieders bewonderen. Je kunt je inschrijven voor een leuke cursus, workshop of muziekles en je laten inspireren voor het nieuwe culturele seizoen.

Kunst, muziek en cultuur

Podium Gorter en Kunstkring Gaasterland bieden een cultureel programma aan in en bij de Doopsgezinde kerk.

NUT Gaasterland neemt je mee terug in de tijd en presenteert haar programma voor het komende seizoen in Dickens stijl. Dichter Nyk de Vries geeft alvast een voorproefje van zijn voorstelling begin maart 2024 in Balk.

Op de hoek van de Raadhuisstraat/Bogermanstraat zorgen de verschillende koren en korpsen voor een vrolijke noot en in de RK Kerk vindt om 13:00 uur de aftrap van het UITFestival plaats met een concert van koor X-jong uit Bakhuizen.

Muziek aan de Luts biedt in het monumentale Breahus een doorlopend programma vol muziek. Vanaf een schuit in de Luts brengt het muzikale gezelschap Romheen met La Zona varend vertier en kun je de lieflijke klanken van Angela van Soul Gift Sound bewonderen.

Dichter en zanger Job Degenaar draagt voor uit eigen werk in de Bibliotheek in Balk. Kinderen kunnen zich daar vermaken met de verhalen uit de Verteljas.

Geschiedenis

In het Raadhuis kun je een kijkje terug in de tijd nemen bij het aanbod van Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân. Daarnaast is het monumentale pand geopend in het kader van de Open Monumentendag.

Natuur en Educatie

Natuurliefhebbers kunnen een kijkje nemen bij de kramen van Bezoekerscentrum Mar & Klif, IVN Súdwesthoeke, Groen Doen, Museum Joure, het Toanhús en Vogelwacht Balk.

Straattheater

En mocht je tijdens het UITFestival bijzonder uitgedoste personages tegenkomen die door het dorp paraderen dan is de kans groot dat het Straattheater van Kledinguitleen Balk  en toneelgroep De Trochsetters betreft. Tip: ze gaan graag met je op de foto!

We zien je graag op het UitFestival DFM in Balk!

Heb je interesse in een podium of kraam tijdens het UitFestival in Balk? Geef je dan hier op!