Joure

Momenteel wordt er gewerkt aan het programma van het UITfestival in Joure voor de editie van 14 september 2024. Zodra deze gereed is, wordt het hier op de website en onze socials gedeeld.

Deelnemen aan het UITfestival 2024?
Meld je via dit formulier aan als deelnemer of vrijwilliger.


Let op: dit is het programma van UITfestival 2023 – deze editie is al geweest.

In het centrum van de Vlecke zijn maar liefst vier podia en een cultuurmarkt te vinden.
Op het plein voor de Katholieke Kerk laten o.a. verschillende muziekkorpsen, o.a. de Jouster Fanfare,  koren Brûzenije en de Local Vocals, en meer van zich horen. Ook is daar een optreden van de D-zire colorguard.

 Wie weet raak je geïnspireerd om ook lid te worden van een muziekgezelschap!

In de Hobbe van Baerdtkerk zijn een aantal koren, waaronder Us Lyts Dorpke en een pianovoorstelling door leerlingen van pianoschool Masako Otsuka te beluisteren, en muzikanten van het Uitblinkers traject van CvK it Toanhus. Een mooie gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de zang- en instrumentale mogelijkheden in onze omgeving, en om de prachtige kerk van binnen te bekijken!

Overal in de Midstraat staan marktkramen, met een verscheidenheid aan kunstenaars, muzikanten, workshops, enz. Hier kun je je inschrijven voor een leuke cursus, CvK It toanhus, een workshop of als historisch onderzoeker.

Het derde podium is het poppodium dat op het DE plein. Een aantal uiteenlopende popbands, met o.a. Quiet as Always, Toanhus band BAND X, duo Amade, band The Scarecrows en meer uit De Fryske Marren gaan hier voor jou optreden!

Bij de Doopsgezinde kerk geven een aantal theatergezelschappen acte de présence, en binnen kun je je onderdompelen in audio visuele sferen.

We hopen je te zien op het UITfestival in Joure op zaterdag 9 september van 13.00 – 17.00!